ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Borrowed Splendour

performance
02—02.03.2013

De scène: een groot wit vierkant, een tafel en drie stoelen. Bij elke performance nemen drie nieuwe mensen plaats aan de tafel. Ze blijven, net als het publiek, in het ongewisse van wat er zal gebeuren. Stap voor stap gidst Zhana Ivanova de gelegenheidsacteurs met precieze instructies door de voorstelling.

• In het werk van performance-artieste Zhana Ivanova staan de patronen en systemen waarmee we ons dagelijks leven vormgeven centraal. Ivanova studeerde aan Queen Mary University College in London en aan DasArts in Amsterdam. Momenteel is ze resident aan de Rijksakademie in Amsterdam.

Zhana Ivanova  produceert performance werken op gebaseerd op de huidige tijdsgeest. De vertrouwde patronen en systemen van onze dagelijkse beslommeringen zijn hierbij het centrale thema. Ze benadert vormen die inherent zijn aan de objecten in kwestie. Haar constructies zijn in essentie formeel en onderhevig aan regels, hierbij benadrukt ze echter op indringende wijze de ambiguïteit van haar eigen regels.

Ivanova is geschoold aan de Queen Mary University College, London en aan DasArts, Amsterdam. Haar werken zijn tentoongespreid in internationale galerieën en festivals, onder andere Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt), Mediamatic (Amsterdam), Ellen de Brujne Projects (Amsterdam), Galerija Nova (Zagreb), Raid projects (Los Angeles), Melbourne Arts festival, Product contemporary art festival (Varna), Overhetij festival (Amsterdam).

with Zhana Ivanova, Sarah van Lamsweerde and guests