Oikos, Masereelfonds & Kaaitheater

Boekvoorstelling & debat ‘Welvaart zonder groei’

Boekvoorstelling & debat ‘Welvaart zonder groei’
Boekvoorstelling & debat ‘Welvaart zonder groei’

27.10.2010

We zitten klem. Economische groei moet onze sociale zekerheid veiligstellen, maar dat is onduurzaam, we vragen nu al meer van de aarde dan ze kan dragen. Om het leefmilieu te beschermen, moeten we komaf maken met economische groei, maar zo wordt ons sociaal-economisch systeem onstabiel.  Dat dilemma - onduurzaam of onstabiel - is het vertrekpunt van het boek Welvaart zonder groei van de Britse econoom Tim Jackson. Hij geeft aan hoe we eruit kunnen geraken door de ontwikkeling van een nieuw economie die ecologische investeringen en een groene diensteneconomie centraal stelt.

Prosperity without Growth werd vorig jaar in Groot-Brittannië door The Financial Times onthaald als ‘een van de belangrijkste boeken van het jaar’. Denktank Oikos en uitgever Jan Van Arkel stellen de Nederlandse vertaling voor in een panelgesprek met Aviel Verbruggen (energie- en milieu-econoom), Tinne Van der Straeten (Groen!), Karel Lowette (Voka Brussel), Jim Segers (Micronomics / City Mine(d)); Dirk Holemans modereert.

'A new economic movement is emerging, and this superbly written book should be the first stop for anyone wanting a manifesto.' - The Guardian