Eleanor Bauer [US/BE]

BAUER HOUR

BAUER HOUR
BAUER HOUR

24.09 – 13.05.2014

Dit seizoen houdt danseres en choreografe Eleanor Bauer één keer per maand BAUER HOUR in de Kaaistudio’s. In deze combinatie van talk show, varieté en cabaret kan alles. En meer! Als het maar geestig is. In deze achtste editie van het seizoen neemt allround kunstenaar Christophe Meierhans plaats op Eleanor's sofa, en zorgt Chris Peck, de componist van de fantastische muziek in Bauers voorstellingen, voor een laatste PECK SEC Sound Quiz.

Volgend seizoen gaat Bauer een nieuwe reeks BAUER HOURS op de wereld loslaten. U bent gewaarschuwd!   

BAUER HOUR #1 - 24/09: Alix Eynaudi, Mark Lorimer, music: Carlos Alberto Paniz Garbin

BAUER HOUR #2 - 22/10: Kate McIntosh, David Helbich, music: Fleur Khani

BAUER HOUR #3 - 19/11: Tarek Halaby, Oonagh Duckworth, music: Carlos Alberto Paniz Garbin

BAUER HOUR #4 - 17/12: Winter Holiday Special with the Beide Messies & Kinoshita Karollers

BAUER HOUR #5 - 21/01: a full Hour of Bauer

BAUER HOUR #6 - 11/02: Valentine's Special with Bojana Cvejic & Mette Edvardsen

BAUER HOUR #7 - 8/04: Sandy Wiliams en Andros Zins-Browne

BAUER HOUR #8 - 13/05: Extra BAUER HOUR met Christophe Meierhans 

Danseres en choreografe Eleanor Bauer heeft iets met variété. Dit seizoen krijgt u daarvan een uitbundige demonstratie. Van september tot april houdt zij één keer per maand BAUER HOUR in de Kaaistudio’s.

BAUER HOUR kondigt zij aan als ‘talk show, variety show, shit show, parlor show and cabaret show’. Een plek voor alles wat vandaag superurgent is of lijkt (en morgen misschien niet meer). Een gelegenheid om dingen uit te proberen, om te prakkiseren en te amuseren, om het te hebben over dingen waarvan je anders toch maar wakker zou liggen, zo een plek waar je de dingen ‘voor het eerst hoort’. Het gaat ‘m niet om la Bauer maar om haar gasten. Iedereen heeft een verhaal, voor de dag ermee! De gasten kunnen hun verhaal doen in alle toonaarden: vertellen, betogen, kletsen, kwekken, grappen, oreren, orakelen, raaskallen, redeneren, … Niks zeggen moet ook kunnen, zeker voor gasten die een stukje willen dansen of een mimenummertje ten beste willen geven.

BAUER HOUR is geen nagesprek, geen meet the artist, maar dat alles tegelijk. Eén uur quality time. Beperkt in tijd, niet in kwaliteit.

In de eerste editie waren Bauers gasten de dansers Alix Eynaudi en Mark Lorimer die je enkele dagen later aan het werk kon zien in Monique. Carlos Alberto Paniz Garbin (o.a. Rosas) zorgde voor muzikale begeleiding.

Op 22 oktober waren twee veelzijdige performers te gast: David Helbich en Kate McIntosh, die de dag erop haar nieuwe performance All Ears in de Kaaistudio's toonde. Fleur Khani zorgde voor de muziek.

Op 19 november waren te gast: Tarek Halaby en Oonagh Duckworth. Tarek Halaby danste bij verschillende New Yorkse gezelschappen en volgde een opleiding bij P.A.R.T.S. Oonagh Duckworth is bezieler van het Bal Moderne, dat in november 2013 zijn twintigste verjaardag vierde in Brussel. Carlos Alberto Paniz Garbin (o.a. Rosas) zorgde voor muziek.

Op 17 december kreeg u een Winter Holiday Special met Beide Messies, een ‘evolving art-system’ van danser en songwriter Andreas Albert Müller en cellist en componist Bo Wiget, en een gelegenheidsoptreden van de Kinoshita Carollers.

Op 11 februari werd het een Valentine’s Special, met Bojana Cvejic en Mette Edvardsen.

Op 11 maart maakt Eleanor een speciale versie van haar one-woman-variety-show in het kader van WoWmen!: BAUER HOUR (The Docudrama). Met humor, gevatte én ernstige vragen trok Eleanor Bauer naar Emily Roysdon, Christine De Smedt, Katy Pyle, en interviewde ze een panel van experten over het onderzoek naar gender(on)gelijkheid in de podiumkunsten uitgevoerd door het VTI en het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten n.a.v. WoWmen!.

Op 8 april waren de dansers Sandy Wiliams en Andros Zins-Browne te gast.

There's more

Kate McIntosh

Kate McIntosh
Kate McIntosh

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021

Christophe Meierhans

Christophe Meierhans
Christophe Meierhans

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021

Eleanor Bauer

Eleanor Bauer
Eleanor Bauer

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2013-2016