Karthik Pandian & Andros Zins-Browne [US/BE] The Great Indoors

Atlas Revisited

Atlas Revisited
Atlas Revisited

09.02 – 10.02.2017

Een dans over vrijheid

In 2012 bezochten beeldend kunstenaar Karthik Pandian en choreograaf Andros Zins-Browne de Atlas Film Studios in de woestijn van Ouarzazate (Marokko). Ze huurden een groep kamelen die ze probeerden te laten dansen tussen de filmdecors van oude Hollywood-producties. Het resultaat was te zien in de video Atlas/Inserts (2014).

Met Atlas Revisited blikken de kunstenaars terug op deze zoektocht naar een beeld van de vrijheid. Ze stellen hun motivaties in vraag, en kijken ook verder. Ze presenteren gloednieuw videomateriaal, opgenomen voor een green screen met dure Amerikaanse kamelen. Was Atlas/Inserts eigenlijk in scène gezet door deze kamelen te projecteren op achtergrondbeelden uit Marokko? Pandian en Zins-Browne tonen het maken, ongedaan maken én heropvoeren van een dans over vrijheid – en het bedrog dat vaak nodig is om er beelden van te maken.

• Andros Zins-Browne werd geboren in New York. Hij kwam in Brussel studeren aan PARTS. In 2008 presenteerde hij Second Life, zijn eerste avondvullende voorstelling. Daarna volgde nog Welcome to the Jungle (2013), The Lac of Signs (2014) en The Middle Ages (2015). Dit seizoen presenteert hij ook drie avonden Atlas Insights.


concept/direction Karthik Pandian & Andros Zins-Browne | production The Great Indoors (Brussels),Hiros (Brussels) | co-production Kaaitheater (Brussels), EMPAC (Troy, NY), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) | with the support of the Flemish Community Commission, Black Cinema House (Chicago), Vooruit (Ghent), Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussels) | in the context of DNA (Departures and Arrivals European Project)

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Andros Zins-Browne

Animating Freedom

video expo

Atlas Insights: Animating Freedom
Atlas Insights: Animating Freedom
Kaaistudio's
di 22.11.16

Op de laatste Insight-avond opent Andros Zins-Browne een one night-expo met werk van zes videokunstenaars. Ze stellen scherp op reële versus virtuele werelden, en hoe machthebbers beelden inzetten om onze opvattingen over vrijheid te manipuleren.

Andros Zins-Browne

A-Political Animals

talk video

Atlas Insights: A-Political Animals
Atlas Insights: A-Political Animals
Kaaistudio's
di 15.11.16

De ethische standaarden waarmee we dieren behandelen vormen al langer het onderwerp van onderzoek. Maar kunnen dieren ook zelf politiek handelen? Filosoof en dierentheoreticus Fahim Amir vertelt verrassende verhalen over de rol van dieren in de geschiedenis van de mens.

Andros Zins-Browne

The Revolution Will Be Televised

talk video

Atlas Insights: The Revolution Will Be Televised
Atlas Insights: The Revolution Will Be Televised
Kaaistudio's
di 08.11.16

In Rabih Mroué’s video The Pixelated Revolution filmt een Syrische man met zijn telefoon hoe een sluipschutter hem neerschiet. Smartphones hebben een onmiskenbaar revolutionair én commercieel potentieel, maar waar zitten hier de struikelblokken?