ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Atelier

theater
#BigNames
#Daredevil
#Repertoire
28.02—03.03.2018

Bouw en sloop de vierde wand

Hebben toneelmakers – zoals beeldhouwers en schilders – een atelier om hun ideeën in materie om te zetten? En zo ja, hoe ziet dat atelier er dan uit? Wat en waar en hoe en wanneer en waarom werken ze? Is het werken? Hoe schetsen ze karakters? Wat zetten ze in de verf? Zijn ze een tableau? Zijn ze hun eigen en elkaars model? Zijn ze een zelfportret?

Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede zetten het onderzoek verder dat ze initieerden met hun meesterlijke polycoproductie Vandeneedevandeschrijver-vandekoningendiderot. In een bifrontale opstelling reconstrueren ze de vierde wanden, om die vervolgens weer te slopen. Welkom in dit laboratorium van het naturalisme, realisme en hyperrealisme!

Grote ramen die het koude oktoberlicht op onze zieleroerselen werpen. Lucht verpakken. Er worden planken geschuurd. Er worden aardappelen gegeten. Er worden mosselen gekookt. Er wordt naast het urinoir gepist. Er wordt een afscheidsbrief geschreven. Er wordt een appendix weggehaald. Er wordt gezeten. Iemand belt aan. Een deur. Een kier. Een vlek. Een vlot. Aardedonker. Een vlot.

‘Als ik aardappelen zie, denk ik aan Van Gogh, maar misschien denk jij aan koken. Dat is prima’ - De Morgen

van en met Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver, Peter Van den Eede | productie tg STAN, de KOE, Maatschappij Discordia

DUUR: 100 min.
TALEN: Unspoken
BELGIAN PREMIERE
Opgelet

Er wordt gerookt op scène.