tg STAN, de KOE & Maatschappij Discordia [BE/NL]

Atelier

Atelier
Atelier

28.02 – 03.03.2018

Bouw en sloop de vierde wand

Hebben toneelmakers – zoals beeldhouwers en schilders – een atelier om hun ideeën in materie om te zetten? En zo ja, hoe ziet dat atelier er dan uit? Wat en waar en hoe en wanneer en waarom werken ze? Is het werken? Hoe schetsen ze karakters? Wat zetten ze in de verf? Zijn ze een tableau? Zijn ze hun eigen en elkaars model? Zijn ze een zelfportret?

Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede zetten het onderzoek verder dat ze initieerden met hun meesterlijke polycoproductie Vandeneedevandeschrijver-vandekoningendiderot. In een bifrontale opstelling reconstrueren ze de vierde wanden, om die vervolgens weer te slopen. Welkom in dit laboratorium van het naturalisme, realisme en hyperrealisme!

Grote ramen die het koude oktoberlicht op onze zieleroerselen werpen. Lucht verpakken. Er worden planken geschuurd. Er worden aardappelen gegeten. Er worden mosselen gekookt. Er wordt naast het urinoir gepist. Er wordt een afscheidsbrief geschreven. Er wordt een appendix weggehaald. Er wordt gezeten. Iemand belt aan. Een deur. Een kier. Een vlek. Een vlot. Aardedonker. Een vlot.

‘Als ik aardappelen zie, denk ik aan Van Gogh, maar misschien denk jij aan koken. Dat is prima’ - De Morgen


van en met Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver, Peter Van den Eede | productie tg STAN, de KOE, Maatschappij Discordia

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

tg STAN

Poquelin II

theater

Poquelin II
Poquelin II
Kaaitheater
vr 24.11 - zo 26.11.17

In 2004 doken de spelers van tg STAN het oeuvre van Molière in, om vervolgens de hilarische montage-voorstelling Poquelin te creëren. Nu, tien jaar later, gaan ze met Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas en Stijn Van Opstal opnieuw aan de slag, deze keer met Le Bourgeois Gentilhomme en L’Avare.

tg STAN & de KOE

My Dinner with André

theater

My Dinner with André
My Dinner with André
Kaaitheater
vr 15.06 - za 16.06.18

In My Dinner with André schuiven Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede aan tafel voor een viergangenmaaltijd. Terwijl de ene een nuchtere humanist is, oreert de andere uitvoerig over zijn extravagante spirituele ervaringen. Wat volgt is een hilarisch gesprek over hun conflicterende persoonlijke filosofieën, over het leven, en vooral over het theater. Mis de 20ste verjaardag van deze cultvoorstelling niet!

de KOE

HelloGoodbye

theater

HelloGoodbye
HelloGoodbye
Kaaitheater
wo 20.12 - do 21.12.17

De KOE is nog niet klaar met het midden. Het gezelschap speelt een selectie aankomst- en vertrekscènes uit de Russische en westerse literatuur, en vult die aan met eigen teksten. Acht acteurs laten 35 personages opkomen en afgaan in een symbiose van ontvangst- en afscheidsceremoniën. Want niemand blijft.