Anne Juren [FR]

Anatomie

17.11 – 18.11.2017

De voorstellingen van Anne Juren en Vera Tussing combineren? Boek hier je combiticket (€ 20).

Een choreografie in je lichaam

Hoe kan een mentale choreografie je een gevoel van beweging geven? In Anatomie creëert Anne Juren een bewegingsscore voor ingewanden en lichaamsfuncties. Terwijl je met gesloten ogen op een matje ligt, leidt ze je met haar stem doorheen je lichaam en je geest. Als onderzoek voor deze ‘dans’ werkte Juren rond de blinde vlek, samen met mensen met een visuele beperking. Hun ervaringen werden het materiaal om tot een choreografie te komen die plaatsvindt in je lichaam. 

• Anne Juren is een Franse choreografe, danseres en performer die woont en werkt in Wenen. In haar werk probeert ze het begrip choreografie uit te breiden door het lichaam verschillende fysieke, sensitieve, kinesthetische en mentale ervaringen te laten ondergaan. De grens tussen publieke en private sfeer stelt ze hierbij telkens in vraag. In 2014 stond ze in WoWmen met Magical, samen met Annie Dorsen.


choreographer & performer Anne Juren | light designer Bruno Pocheron | set designer Vladimir Miller | sound engineer N.N. | sound designer Céline Bernard | interview assistant and dramaturg Camille Chanel | production manager Alexander Matthias Kosnopfl | production Wiener Tanz- und Kunstbewegung, Impulstanz | support the cultural department MA7 (Vienna)

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Mette Edvardsen

We to be

theater performance

We to be
We to be
Kaaistudio's
vr 20.10 - za 21.10.17

Mette Edvardsen verruimt het klassieke speelvlak drastisch. Ze speelt We to be op drie plaatsen tegelijk: in het boek waaruit ze voorleest, op de lege scene als projectiescherm van je verbeelding, en in de ether als een live radio-uitzending.

Volmir Cordeiro

L’œil la bouche et le reste

dans

L’œil la bouche et le reste
L’œil la bouche et le reste
Kaaistudio's
di 17.10 - wo 18.10.17

Na een reeks solo’s maakt Volmir Cordeiro een eerste werk voor vier dansers. Hij maakt een dans die de fysieke werking en handelingen van het oog wil weergeven. Het innerlijke, het verborgene en zelfs het pre-menselijke en kannibalistische komt bloot te liggen in deze heftige, bijna obsessieve zoektocht naar dans, naar dat wat je niet kunt benoemen.

Vera Tussing

The Palm of Your Hand II

dans

The Palm of Your Hand II
The Palm of Your Hand II
Kaaistudio's
vr 17.11 - za 18.11.17

Een continue interactie tussen performers en publiek verankert zich in een stilzwijgende verstandhouding. Samen met je medetoeschouwers baken je in ellipsvorm het speelvlak af: dit is een dans van aanraking. Ga samen met de performers op deze ontdekkingsreis naar wat het betekent tactiel te ervaren!