P.A.R.T.S. & Rosas [Brussels]

An evening for P.A.R.T.S.

An evening for P.A.R.T.S.
An evening for P.A.R.T.S.

24.10 – 25.10.2006

Een wervelende dansvoorstelling ten voordele van de P.A.R.T.S.-studenten

Nieuwe generaties dansers en choreografen vormen. Dat was de taak die Anne Teresa De Keersmaeker, Rosas en de Munt op zich namen toen zij in 1995 de dansschool P.A.R.T.S. oprichtten. De naam is een afkorting van Performing Arts Research and Training Studios en drukt de bijzondere aanpak van de school uit: de studenten een technische opleiding bezorgen en tegelijk veel ruimte laten voor hun creativiteit; verschillende hedendaagse danstalen uitdiepen zonder daarom de theorie te verwaarlozen, of de improvisatie, of een opening naar de andere podiumkunsten.

Om de studenten te helpen hun studies te bekostigen, werd de P.A.R.T.S. Foundation in het leven geroepen. Elk jaar worden nieuwe middelen voor het fonds verzameld door een benefietavond te organiseren. Studenten, docenten en speciale gasten bundelen hun talenten in een wervelende caleidoscoop die getuigt van de diversiteit en het hoge niveau van de opleiding. De opbrengst gaat integraal naar de studenten.

PROGRAMMA

PENTURE | Anne Teresa De Keersmaeker & David Hernandez
MANUAL FOCUS | Mette Ingvartsen
INDIA | Salva Sanchis

pauze

ERASE-E(X). PART 2 | Johanne Saunier
LOVE. DEATH. MY LIFE WITH TING-YU. OH WAIT, I AM YOU | Tarek Halaby & Sue-Yeon Youn
LATERAL PASS – PASSED ON | Trisha Brown & Lance Gries

 


DISTRIBUTION

chorégraphies de Trisha Brown & Lance Gries, Anne Teresa De Keersmaeker & David Hernandez, Mette Ingvartsen, Salva Sanchis , Johanne Saunier, Tarek Halaby & Sue-Yeon Youn
interprété par les étudiants de P.A.R.T.S.