Kate McIntosh [Brussels]

All Natural

All Natural
All Natural

12.10.2006

Een performance die het midden houdt tussen stand-up comedy en een Las Vegas-dansje

 

De Nieuw-Zeelandse performanceartieste Kate McIntosh woont en werkt in Brussel, waar zij o.a. lid is van het performancecollectief Poni. U kan haar dit seizoen aan het werk zien met twee van haar eigen producties.

In All Natural staat zij, ondersteund door een script van Jo Randerson en een geluidsdecor van Charo Calvo, alleen op de scène. Zij bevraagt zichzelf én haar publiek over ‘de natuurlijke staat’ van de mens. All Natural houdt het midden tussen een stand-up comedy en een routineus Las Vegas-dansje; er is sprake:van een slonzige showgirl, een zwangerschap, een ontploffend koekje en enkele eerlijke pogingen om met het publiek in contact te komen.

Met veel humor verbindt Kate McIntosh teksten, bewegingen, handelingen en beelden op de scène terwijl ze zich de ene identiteit na de andere aanmeet. In haar zoektocht naar de ‘natuurlijkheid’ die iedereen zo graag wil bereiken, kruipt ze in de verwarrende en vloeibare gedaanten van verschillende personages, die haar ook telkens weer ontglippen. Wat blijft is onzekerheid en relativiteit, een gevoel van verlies en mislukking: misschien is dàt wel ‘onze natuurlijke staat van zijn’.

‘I have an instinct for failure. I can smell it coming. It’s a natural thing. Yeah , I can smell it now…’


concept, mise en scène, interprétation Kate McIntosh
texte Jo Randerson
concept son Charo Calvo
conseil artistique Diederik Peeters
coproduction Plateaux (Künstlerhaus MOUSONTURM - Frankfurt), Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Nadine (bruxelles)
avec le soutien de Margarita Productions (Bruxelles) & Kaaitheater

There's more

Kate McIntosh

Kate McIntosh
Kate McIntosh

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021