Mette Ingvartsen

AFGELAST: The Blue Piece

AFGELAST: The Blue Piece
AFGELAST: The Blue Piece

04.12 – 06.12.2020

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Reclame, films, tijdschriften, internet: voortdurend zijn we omgeven door beelden van geseksualiseerde lichamen die het intieme etaleren. Vlees, zweet, huid, borsten en billen behoren tot onze dagdagelijkse impressies. Het is onmogelijk geworden om de verlangens van ons lichaam uit te schakelen: genot is een must. The Blue Piece is een museale versie van Ingvartsens to come (2005), gebracht door twee dansers in KANAL – Centre Pompidou.

• De Deense danseres en choreorafe Mette Ingvartsen studeerde af aan PARTS in 2004, en was artist-in-residence in het Kaaitheater voor de periode 2013-2016. To come, gemaakt in het begin van haar carrière, kende ondertussen een extended versie voor 15 dansers op het grote plateau, en wordt nu in een kleine bezetting hernomen. Ingvartsen woont en werkt in Brussel.


concept & choreography Mette Ingvartsen | based on to come (2005) developed & performed by Mette Ingvartsen, Naiara Mendioroz Azkarate, Manon Santkin, Jefta van Dinther, Gabor Varga | blue suits Jennifer Defays