activiteiten voormiddag – Listen Here: These Woods

activiteiten voormiddag – Listen Here: These Woods
activiteiten voormiddag – Listen Here: These Woods

28.08 – 29.08.2021

[7:30] Early bird wandeling

Voor de vroege vogels onder ons spreken we reeds af om 7:30, om onder begeleiding van een natuurgids van Natuurgroepering Zoniën in het ochtendlijke bos te zien, te horen en te voelen wat er op dat vroege uur al gaande is. Samen gaan we op ontdekkingstocht in het ontwakende bos, al kan je ook de vraag stellen: slaapt het bos ooit echt? Afspraak om 7:30 aan het station van Groenendaal om samen de vroege boslucht op te snuiven – je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

RESERVEER:
28/08 in het Nederlands + Frans
29/08 in het Nederlands + Frans

***

[9:30] Daniel Linehan, Listen Here: These Woods

***

[11:30] Land Connection Practices

Tijdens Land Connection Practices zal Michael Helland de verbinding tussen je lichaam en de aarde voeden, door je te laten ervaren hoe je lichaam gemaakt is van dezelfde mineralen, water en elementen als de aarde die we bewonen.

Je gaat aan de slag met bewegingsoefeningen die je verbinden met de dynamische omgeving, en bewustzijnsoefeningen die je zintuigen openen en je tot een volledige belichaming in het hier en nu brengen, oefeningen die je verbinden met je ademhaling, terwijl die je gevoel van vitaliteit voedt. Dit is een kans om los te laten en je omgeving te ontvangen, maar ook om wakker te worden en je te laten opleven door de energie van de andere levende wezens om ons heen. Het bos is een plek die beantwoordt aan een basale menselijke behoefte om te verbinden met het meer-dan-menselijke, met de groene bomen en de blauwe lucht en de wilde wezens die erboven vliegen en eronder graven.

RESERVEER:
28/08: reserveer je plaats
29/08: reserveer je plaats

• Michael Helland put uit meer dan 15 jaar ervaring in dans en choreografie, gebaseerd op een diepgaande interesse in het verkennen van de relatie tussen ons lichaam en de bebouwde en natuurlijke omgeving waarin we leven.


credits Land Connection Practicesconcept Daniel Linehan, Michael Helland | guidance Michael Helland | production Hiatus | Daniel Linehan is creative associate at DE SINGEL International Arts Campus | Hiatus is supported by the Flemish authorities | in partnership with BOS+, contributes Hiatus to the reforestation of our planet

There's more

Daniel Linehan / Hiatus

Listen Here: These Woods

dans

Listen Here: These Woods
Listen Here: These Woods
Station van Groenendaal
za 28.08 - zo 29.08.21

Listen Here: These Woods is een letterlijke uitnodiging om de natuur in te trekken. Op de soundtrack van de wind en van voorbijzoevende vogels, betreed je de thuisplek van vijf dansers die je meevoeren in de bruisende kracht van het bos. Je bent getuige van een schitterende uitwisseling tussen bos, dans en publiek, terwijl iedereen even de ruimte deelt met de andere levende wezens in de natuur. Een voorstelling voor iedereen die z’n band met de natuur wil versterken!