activiteiten namiddag – Listen Here: These Woods

activiteiten namiddag – Listen Here: These Woods
activiteiten namiddag – Listen Here: These Woods

28.08 – 29.08.2021

[14:30] Op wandel door verleden en toekomst van het (Zoniën)woud

Vroeger hielden hoge heren jachtpartijen in dit woud of was het de woonplaats van kloostergemeenschappen en mystici. Maar tegelijkertijd waren deze bossen ook een cruciale bron van energie, geriefhout en voedsel voor de gewone man (dat hij al dan niet met toestemming van de machthebbers verzamelde).

Vandaag is onze relatie tot het bos en de bomen uiteraard helemaal anders. We vergeten daarbij wel eens hoe ontzettend belangrijk ze nog steeds zijn. Tijdens deze wandeling leer je hoe cruciaal die bomen voor ons zijn in de strijd tegen de klimaatcrisis, maar ook dat ze hulp nodig hebben om zich aan te passen aan dat veel te snel veranderende klimaat. De gids toont dat ze echte hotspots van biodiversiteit zijn, en legt je uit hoe al dat groen je mentale en fysieke welzijn op allerlei manieren positief beïnvloedt.

Afspraak om 14:30 aan het station van Groenendaal, waar we onder begeleiding van een natuurgids van Natuurgroepering Zoniën het bos induiken, voor een wandeling doorheen het verleden en de toekomst van het woud.

RESERVEER:
28/08 in het Nederlands
29/08 in het Nederlands

***

[16:30] Daniel Linehan, Listen Here: These Woods

There's more

Daniel Linehan / Hiatus

Listen Here: These Woods

dans

Listen Here: These Woods
Listen Here: These Woods
Station van Groenendaal
za 28.08 - zo 29.08.21

Listen Here: These Woods is een letterlijke uitnodiging om de natuur in te trekken. Op de soundtrack van de wind en van voorbijzoevende vogels, betreed je de thuisplek van vijf dansers die je meevoeren in de bruisende kracht van het bos. Je bent getuige van een schitterende uitwisseling tussen bos, dans en publiek, terwijl iedereen even de ruimte deelt met de andere levende wezens in de natuur. Een voorstelling voor iedereen die z’n band met de natuur wil versterken!