ZOO / Thomas Hauert [Brussels]

Accords

Accords
Accords

17.05 – 21.05.2008

Gedanste muziek

In tien jaar tijd heeft Thomas Hauert zich in binnen- en buitenland laten kennen als een choreograaf met een eigen stijl. Accords, zijn nieuwste voorstelling, is een abstracte choreografische compositie die men ervaart als een stuk muziek. Dynamiek, harmonie, melodie, contrapunt, maar ook de sensuele ervaring van het zingen of het bespelen van een instrument worden door de dansers fysiek vertaald, versterkt of vervormd in hun lichaam. Door de beweging gaat de toeschouwer anders luisteren naar de muziek.

De voorstellingen van ZOO zijn gebaseerd op het vertrouwen dat de dansers stellen in elkaar. Dat komt hier tot uiting in het principe van het ‘geïmproviseerde unisono’. Of: hoe bereikt men harmonie (‘accords’) op het moment zelf dat men de beweging creëert. Exclusief voor het Kunstenfestivaldesarts integreert Thomas Hauert in accords fragmenten uit 12/8, een werk dat hij maakte voor de 21 studenten van het vierde jaar van de Brusselse dansschool P.A.R.T.S. In dat stuk onderzocht hij de relatie tussen dans en muziek in de context van een uitzonderlijk grote groep dansers.


concept and direction Thomas Hauert 
with and by Thomas Hauert, Martin Kilvady, Sara Ludi, Chrysa Parkinson, Zoë Poluch, Mat Voorter & Samantha van Wissen 
lighting design & scenography Jan Van Gijsel
costumes OWN 
production ZOO 
coproduction Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, PACT Zollverein (Essen), Festival Alkantara (Lisbon), Mercat de les Flors (Barcelona) 
support Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Pro Helvetia, Next Step - a project of the European Union within the framework of Cultuur 2007
thanks Charleroi/Danses