ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

A Not Very Subtle Represen-tation of Resilience through Dance + Cheap Lecture

dans
performance
17—19.12.2009

Tandenpoetsen met je verkeerde hand

In 1988 leerde de Engelse danser-choreograaf Jonathan Burrows de Italiaanse muzikant-componist Matteo Fargion kennen. Sindsdien hebben ze samen een aantal buitengewoon geestige en slimme duetten gemaakt die ze ook samen uitvoeren. De trilogie, Both Sitting Duet, The Quiet Dance en Speaking Dance, was verschillende keren in het Kaaitheater te zien. Burrows en Fargion vormen op de scène een opgewekt en grappig duo: met kinderlijke blijheid voeren zij schijnbaar eenvoudige bewegingen uit, al dan niet begeleid van geluiden. Door de onverwachte wisselingen in de opeenvolging en in het ritme van die bewegingen ontstaat een fascinerende muzikale virtuositeit, die zichzelf echter niet al te zeer au sérieux neemt. Fouten of bijna-fouten veroorzaken in de eerste plaats veel plezier, zowel bij de uitvoerders als bij de toeschouwers.

Wat Burrows en Fargion samen op de scène doen getuigt van intelligentie, van alertheid, van een aandachtig aanvoelen van de ander. Hun voorstellingen genereren een groot gevoel van vrijheid en van intens plezier bij het publiek. Burrows zei ooit dat de dans die hij met de muzikant Fargion kon ontdekken en ontwikkelen zoiets is als ‘tandenpoetsen met je verkeerde hand’.

Burrows en Fargion werken op dit moment aan een nieuwe voorstelling waarvan het eerste deel, Cheap Lecture, eerder dit jaar in Maasmechelen in première ging. Zoals de titel aangeeft is een van de uitgangspunten van dit eerste deel een tekst: woorden, die niet alleen gebruikt worden om hun betekenis, maar ook om hun klank, hun ritme, hun materialiteit.

Van Burrows kon u vorig seizoen in het Kaaitheater het ingenieuze en intrigerende Stop Quartet (1996) zien.

‘Twee halfkale pipo’s die erg op elkaar lijken maar zeker niet identiek zijn, in bijna dezelfde kleren. (…) geboetseerde, simpele menselijke figuurtjes met een woordenschat aan bewegingen en geluiden die op een komische (of tragische) manier beperkt is.’ – Tim Etchells (Forced Entertainment)

Le marché de Noël, qui se prolonge à Bruxelles jusqu'au 3 janvier, est susceptible de causer des embouteillages et des difficultés pour garer sa voiture. Veuillez en tenir compte. Le Kaaitheater et les Kaaistudio's sont facilement accessibles en transports publics! (plus d'infos)

TALEN: Engels