Radouan Mriziga [BE/MA]

55

55
55

02.12 – 03.12.2014

Elementaire taken

Welke informatie wil je als kunstenaar uitwisselen met de kijker? Geef je veel of weinig informatie vrij? En wat wil je daarmee bereiken: wil je de betekenis van het werk overbrengen, of wil je die juist vaag houden? In zijn solo speelt choreograaf en danser Radouan Mriziga voortdurend met het perspectief en de verwachtingen van de toeschouwer. Hij geeft zichzelf een aantal elementaire taken. Door deze uit te voeren, creëert hij ‘vormen’ maar brengt hij zichzelf ook in een steeds complexere situatie.

• 55 is de eerste creatie van de Marokkaanse choreograaf en danser Radouan Mriziga. Hij studeerde dans in Marokko, Tunesië en Frankrijk en aan PARTS. Sedert 2008 woont en werkt hij in Brussel. Hij danste o.a. in Half elf zomeravond (Bart Meuleman, Toneelhuis) en Re:Zeitung (Anne Teresa De Keersmaeker). Hij is artist in residence bij het ‘nomadisch’ kunstencentrum Moussem dat in zijn werking reflecteert over de gevolgen van de globalisering veroorzaakt door nieuwe en oude migratiestromen.


concept and performance Radouan Mriziga | production Moussem Nomadic Arts Centre | co-production C-mine (Genk), WP Zimmer (Antwerpen) | in collaboration with Cultuurcentrum Berchem, Pianofabriek (Brussel), O Espaço do Tempo (Portugal), STUK( Leuven)

There's more

Radouan Mriziga

Radouan Mriziga
Radouan Mriziga

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021